مشکل کارت شبکه سرور ابر آروان پس از تغییر آی پی

مشکل کارت شبکه سرور ابر آروان پس از تغییر آی پی

در یکی از پروژه‌هایی که به عنوان مدیر سرور مشغول به کار هستم، مجبور شدیم به دلایلی آی پی دو تا از سرورهای ابر آروان رو تغییر بدیم. مشکل کارت شبکه سرور ابر آروان پس از تغییر آی پی باعث می‌شد بعد از هر بار ریبوت، سرور از دسترس خارج بشه. سیستم عامل یکی از سرورها Ubuntu 20 و دیگری AlmaLinux 8 بود. با کمی بررسی متوجه شدیم تنظیمات routing و DHCP ایراد داره.

علت بروز مشکل تنظیمات کارت شبکه

موضوع این بود که به دلیل تغییر آی پی، در سمت سیستم عامل mac address مربوط به پورت قبلی وجود داشت. همین باعث اختلال در دریافت آی پی از DHCP می‌شد. با وارد کردن دستور زیر در کنسول ابرآروان موفق شدیم ارتباط سرور و شبکه رو برقرار کنیم تا سرور در اینترنت در دسترس قرار بگیره:

sudo dhclient -v

دستور dhclient در سیستم‌های مبتنی بر لینوکس برای درخواست دریافت پیکربندی شبکه از یک سرور DHCP استفاده می‌شه. به طور کلی این دستور به کارت شبکه سیستم اجازه می‌ده که از طریق پروتکل DHCP، پیکربندی‌های مورد نیاز رو به صورت خودکار از یه سرور DHCP در شبکه دریافت کنه. این دستور معمولاً در هنگام راه‌اندازی سیستم یا زمانی که می‌خواهید اتصال شبکه‌ای رو به‌روزرسانی کنید مورد استفاده قرار می‌گیره.

گزینه‌ی v در این دستور به معنی “verbose” است. این گزینه باعث می‌شه فرآیند اجرا با جزئیات بیشتر (شامل پیام‌ها و اطلاعات اضافی) در خروجی نشون داده بشه. این امر به ویژه برای اشکال‌زدایی و رفع مشکلات شبکه مفیده، چون شما می‌تونید دقیقاً ببینید که چه اتفاقاتی در حین برقراری ارتباط با سرور DHCP رخ می‌ده.

دستور بالا برای رفع مشکل به صورت موقتی خوبه ولی یه ایرادی داره. بعد از هر مرتبه ریبوت سرور، اون دستور باید در ترمینال اجرا بشه. بنابراین اگه سرور به هر دلیلی به صورت خودکار ریبوت بشه دیگه در اینترنت در دسترس نخواهد بود تا زمانی که دوباره اون دستور اجرا بشه.

راه حل رفع مشکل کارت شبکه سرور ابر آروان پس از تغییر آی پی

بعد از کمی جستجو متوجه شدم چطور باید تنظیمات شبکه سرور رو به صورت دائمی تنظیم کنم. در مستندات ابر آروان نحوه بروزرسانی تنظیمات کارت شبکه در سیستم عامل Ubntu و ویندوز رو توضیح داده که می‌تونید مطلب کامل رو اینجا مطالعه کنید.

راه حل رفع مشکل کارت شبکه سرور ابر آروان پس از تغییر آی پی در Ubuntu

در اوبونتو، ابزار netplan برای پیکربندی شبکه استفاده می‌شه. netplan به شما این امکان رو می‌ده تا تنظیمات شبکه رو به صورت YAML در یک فایل پیکربندی تعریف کنید. سپس netplan این تنظیمات را برای تنظیم شبکه به networkd یا NetworkManager انتقال می‌ده.

فایل‌های پیکربندی netplan معمولاً در دایرکتوری /etc/netplan/ قرار دارند و با پسوند yaml نامگذاری شدند. در سرورهای ابر آروان نام این فایل 50-cloud-init.yaml هست.

برای ویرایش کانفیگ فایل مربوط به Network Manager اوبونتو یا همون Netplan نیاز داریم با ویرایش‌گر متنی مورد نظرمون فایل رو ویرایش کنیم:

nano /etc/netplan/50-cloud-init.yaml

حالا باید تنظیمات مورد نظر رو در فایل اعمال کنیم:

network:
version: 2
ethernets:
eth0:
dhcp4: true
match:
macaddress: 00:00:00:00:00:00
mtu: 1500
set-name: eth0

در قسمت macaddress فایل بالا من آدرس مک سرور خودم رو نوشتم. در پایان پس از انجام تغییرات در فایل YAML، برای اعمال اون‌ها از دستور زیر استفاده کردم:

sudo netplan apply

راه حل رفع مشکل کارت شبکه سرور ابر آروان پس از تغییر آی پی در AlmaLinux

در AlmaLinux که یکی از توزیع‌های مبتنی بر RHEL (Red Hat Enterprise Linux) است، تنظیمات کارت شبکه معمولاً با استفاده از فایل‌های پیکربندی در دایرکتوری /etc/sysconfig/network-scripts/ انجام می‌شه. هر کارت شبکه یه فایل پیکربندی مخصوص داره که نام اون به صورت ifcfg-INTERFACE_NAME است (مثلاً ifcfg-eth0).

برای ویرایش کانفیگ فایل مربوطه رو با ویرایش‌گر متنی مورد نظرمون باز می‌کنیم:

nano etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

حالا باید تنظیمات مورد نظر رو در فایل اعمال کنیم:

BOOTPROTO=dhcp
DEVICE=eth0
HWADDR=00:00:00:00:00:00
MTU=1500
ONBOOT=yes
TYPE=Ethernet
USERCTL=no

داخل فایل بالا در قسمت HWADDR باید آدرس mac سرور خودم رو وارد می‌کردم. آخر سر هم برای اینکه تغییرات روی سرور پیاده‌سازی بشه از دستور دستور زیر کمک گرفتم:

sudo systemctl restart network

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا